Дочек Православне нове године на отвореном широм Српске: Славље уз пјесму и топле напитке

Д. Б.
Дочек Православне нове године на отвореном широм Српске: Славље уз пјесму и топле напитке

БАЊАЛУКА - Прослава Нове године по јулијанском календару у понедјељак ће бити организована у многим локалним заједницама широм Српске, гдје ће становнике забављати углавном извођачи народне музике, а посјетиоци ће моћи да уживају и у бесплатном куваном вину, пиву или чају.

У мјестима гдје прослава на отвореном није планирана становници ће моћи да се провеселе у угоститељским објектима, у којима је улаз већином слободан или уз резервацију.

Православна нова година у Бањалуци ће бити дочекана на традиционални начин, гдје ће на простору око Храма Христа Спаситеља 13. јануара до поноћи наступати културно-умјетничка друштва и етно-групе, након чега ће бити служен молебан, као и у осталим храмовима широм Српске.

Послије осам година паузе и за Бијељинце ће на централном тргу бити организована прослава, а посјетиоце ће уз концерт “Лексингтон бенда” забављати и градска група “Штрајк”.

Требињце ће у Православну нову годину увести Бане Мојићевић. Концерт на отвореном биће одржан у башти стољетних платана у центру града.

Уз бесплатну храну и топле напитке прослава на отвореном ће бити уприличена и у Брчком на платоу испред спомен-обиљежја погинулим српским ослободиоцима, а наступиће Мирјана Алексић и “Миленијум бенд”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана