Добој ће опет бити регионална раскрсница

Срна
Добој ће опет бити регионална раскрсница

Добој - Добој је некада био регионална раскрсница и то ће поново постати уз планирану изградњу аутопутева и реализацију других инфраструктурних пројеката, рекао је јуче у том граду министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић.

Он је истакао да је о тим плановима разговарао са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, да би, уз сарадњу, они успјешно били доведени до краја.

- Приоритет Владе Српске јесте да аутопутем повеже Бањалуку и Београд. Дионица од Бањалуке до Добоја већ је урађена, а почела је и прва фаза у дужини од седам километара коридора 5Ц, чија ће укупна дужина бити 46 километара - навео је Трнинић и додао да су за другу фазу овог коридора обезбијеђена средства, али да није ратификован споразум са ЕБРД-ом, што кочи процедуре, наводећи да су у току разговори за реализацију фаза три и четири.

Јеринић је рекао да је на састанку закључено да проблем неформирања власти на нивоу БиХ кочи одређене међународне пројекте у овом граду, којима је потребна ратификација, како у Савјету министара, тако и у Парламенту БиХ, али да је потребно радити на оним дијеловима пројеката на којима је то могуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана