Ђокић: Пуштање у рад постројења хидроцентрале “Миљацка” већ у новембру

Срна
Ђокић: Пуштање у рад постројења хидроцентрале “Миљацка” већ у новембру

Источни Стари Град - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас Срни у Источном Старом Граду да ће већ у новембру бити пуштена у рад постројења мини-хидроцентрале “Миљацка”, инвестиције вриједне око седам милиона КМ.

Ђокић је рекао Срни да је ова компанија прибавила све потребне дозволе и да се радови несметано одвијају.

Након обиласка градилишта фирме “Гри енерџи” са Пала, он је истакао да је велико охрабрење што ће ова електрана бити завршена и прије планираног рока.

“Постројења ће већ у новембру бити пуштена у рад, а производња ће након тога у потпуности бити организована на мрежи и испоручиваће енергију за комерцијалне потребе”, рекао је Ђокић.

Ђокић изразио задовољство што се динамика изградње “Миљацке” одвија према плану и што се поштују еколошки стандарди.

Он је истакао да је веома важна ова инвестиција, која је са грађевинског аспекта и изузетно успјешан подухват, јер ће бити стабилан хидроенергетски капацитет у овом дијелу Републике Српске.

Према његовим ријечима, овај пројекат задовољава све еколошке стандарде који су веома важни и који су од великог значаја за локалну заједницу.

Инсталисана снага мини хидроцентрале износи 2,5 мегавата.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да је

највећа корист то што ће Источни Стари Град имати уредно и стабилно снабдијевање електричном енергијом и да ће имати корист од концесије од око 70.000 КМ годишње”, рекао је Срни начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Он је додао да овај пројекат запошљава тренутно око 100 радника.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана