Ђокић: Његовати идентитет српског народа

СРНА
Ђокић: Његовати идентитет српског народа

ЦИРИХ, - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изразио је задовољство што данас у Цириху присуствује обиљежавању Дана Републике Српске, истичући да је од посебне важност да се људи на оваквим мјестима окупљају из љубави и поштовања према Српској.

Ђокић је навео да представници институција Српске желе да охрабре Србе да његују културу комуникације и поштовања према идеји Републике Српске и да преносе то на младе генерације да би сви заједно на тај начин допринијели развоју привредних, културних и друштвених активности, те његовали идентитет српског народа - писмо, језик, културу, обичаје, трацицију, православну вјеру.

"Управо то данас чинимо у храму Српске православне цркве у Цириху, а и другим активностима ће бити пропраћен наш долазак поводом обиљежавања Дана Републике Српске, у организацији српских удружења у Швајцарској", додао је Ђокић.

У храму Српске православне цркве у Цириху данас је преломљен славски колач поводом празника Светог архиђакона Стефана.

Ломљењу славског колача, осим Ђокића, присуствовали су, између осталих, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и градоначелници Бањалуке, Приједора и Бијељине.

У Цириху ће данас бити обиљежен Дана Републике Српске у организацији завичајних удружења Републике Српске у Швајцарској.

Предвиђено је и да се министар Ђокић обрати учесницима Привредног форума српске дијаспоре, чији је циљ промовисање потенцијала Републике Српске и унапређење сарадње домаћих и швајцарских привредника. /крај/мђ/фоно/фото/видео

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана