Ђокић на највећем сајму вјетроенергије у Њемачкој

Срна
Ђокић на највећем сајму вјетроенергије у Њемачкој

Бањалука - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић посјетио је данас највећи сајам вјетроенергије који се одржава у њемачком граду Хусум, у којем се налазе највећи паркови вјетроелектрана у овој држави.

На сајму су представљена највећа достигнућа у области вјетроенергије, као и развојни правци у области производње електричне енергије из обновљивих извора.

У току сајма организовани су састанци са представницима више компанија које се баве изградњом вјетроелектрана у Европи и шире, саопштено је из ресорног министарства.

Ђокић се са водећим менаџерима компаније “Вестас” из Данске, која је један од највећих произвођача опреме за вјетроелектране.

Током састанака Ђокић је домаћине и заинтересоване инвеститоре упознао о потенцијалима за вјетроелектране у Републици Српској, као и прописима и процедурама за инвестирање у енергетски сектор у Српској.

Осим Ђокића, у Хусуму је начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић са сарадницима.

Општина Невесиње располаже са великим потенцијалима у области вјетроенергије, а то потврђују до сада додијељене концесије за изградњу вјетроелектрана, наведено је у саопштењу.

Заинтересовани инвеститори и будуће партнерске компаније прихватиле су позив да посјете Републику Српску.

Сајам вјетроенергије у граду Хусум је један од највећих међународних догађаја у овој области, који годишње окупља око 1000 излагача из 40 земаља свијета.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана