Дјевојчица из Берковића хеликоптером транспортована у Бањалуку

Срна
Дјевојчица из Берковића хеликоптером транспортована у Бањалуку

ТРЕБИЊЕ - Тринаестогодишња дјевојчица из Берковића у тешком здравственом стању транспортована је данас из Требиња хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске у Универзитетско-клинички центар у Бањалуци, на даљу дијагностику и лијечење.

Начелник Одјељења за педијатрију и неонаталогију требињске Болнице Љиљана Буха рекла је Срни да је дјевојчица јутрос примљена на Одјељење у тешком клиничком стању.

“Ријеч је о кетоацидози - коми изазваној шећерном болести. Послије клиничке стабилизације, транспортована је хеликоптером Хеликоптерског сервиса Српске у Универзитетско-клинички центар Републике Српске у Бањалуци на даљу дијагностику и лијечење”, рекла је Буха.

Она је додала да је због њеног здравственог стања и због тога што би дуг транспорт додатно угрозио њено здравље, за транспорт ангажован Хеликоптерски сервис Српске.

“Хеликоптерски сервис нам као и увијек у врло кратком року излази у сусрет за потребе медицинског транспорта пацијената из Требиња. И данас су веома брзо на наш позив реаговали, а када је ријеч о дјеци то даје још већи значај јер је свака минута важна”, истакла је Буха и изразила захвалност Хеликоптерском сервису Српске за помоћ и сарадњу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана