Дјечја оградица опасна по живот

Срна
Дјечја оградица опасна по живот

Сарајево - Агенција за надзор над тржиштем БиХ повукла је из продаје дјечју оградицу “елефант”, увезену из Србије, јер представља озбиљан ризик за дјецу због тога што може изазвати повреде, гушење и укљештење.

Агенција за надзор над тржиштем БиХ саопштила је да дјечја оградица, коју производи самостална занатска радња “Бебиленд” из Новог Сада, није довољно висока и стабилна, па се малишан може попети преко ње и пасти или се оградица може преврнути, усљед чега дијете може задобити повреде. Ивица оградице није отпорна на угризе, па дијете може одгристи или откинути ситне дијелове спужвастог пуњења и прогутати их, што може узроковати блокаду дисајних путева.

Осим тога, постоје отвори на спољној страни оградице, те дијете док се игра поред оградице може провући главу кроз ове отворе и заглавити се, што може узроковати гушење.

У саопштењу је наведено да је увозник фирма “Бојпром” Бањалука предузела добровољне мјере повлачења са тржишта, поврата од потрошача и уништавања производа, те обавјештавања потрошача о ризицима и начину поврата производа. Из агенције препоручују потрошачима који су купили овај производ да га одмах престану користити и да га врате увознику или у продавницу малопродаје гдје су га купили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана