Дјеца код куће, у хотелу мук: Основци који су боравили у објекту "Небојша" допутовали у Бањалуку

М. М. Б.
Дјеца код куће, у хотелу мук: Основци који су боравили у објекту "Небојша" допутовали у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Сви ученици Основне школе "Бранко Радичевић" из Бањалуке, који су боравили у хотелу "Небојша" на Јахорини, стигли су својим кућама, потврдио је за "Глас" директор те школе Синиша Рендић.

Навео је да је једна група дјеце стигла кући у петак увече, док је петоро малишана, који су били на посматрању у болници "Касиндо" и добијали инфузију, допутовало у суботу.

- Колико ја знам, сва дјеца су добро - навео је Рендић.

Мајка чија је дјевојчица имала стомачне тегобе Слађана Латиновић Штула потврдила је да је њена кћерка стигла кући.

- Међутим, она има астму која се погоршала након што је један дио наставног особља пред њом и другом дјецом окривио мене као родитеља што је Министарство просвјете и културе РС отказало школу у природи на Јахорини. Другачије је када су дјеца са родитељима у односу на онда када о десетине њих са стомачним вирусима брине пет одраслих особа - рекла је Латиновић Штула.

Подсјетила да је наставно особље школе из Бањалуке сматрало да дјеца треба да остану на Јахорини иако се број малишана са стомачним тегобама рапидно повећавао.

На бројеве хотела "Небојша" ни јуче нико није одговарао, као ни у петак.

Министарство просвјете и културе у петак је отказало све екскурзије у хотелу "Небојша" након што је неколико дјеце бањалучке школе добило температуру и стомачне тегобе. Прије њих у том хотелу боравили су основци из Приједора који су се кући вратили са истим тегобама, а након тога инспектори су узели узорке хране у хотелу, а све посјете су биле пролонгиране до добијање резултата за које се испоставило да су уредни. Након тога, основци из Бањалуке су први отпутовали у поменути хотел и задесила их је иста судбина као основаца из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана