Дјеца из косовске каменице посјетила Спомен-комплекс Градину

Срна
Дјеца из косовске каменице посјетила Спомен-комплекс Градину

БАЊАЛУКА - Дјеца из Косовске Каменице, њих 46, која бораве у Приједору у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", посјетила су данас Спомен-комплекс Градину, највеће стратиште српског народа у историји.

"Дјеца су прошла 800 километара да се упознају са нашом тешком историјом и страдањем и отићи ће богатији за једно историјско тешко сазнање и пренијети својим вршњацим", саопштено је из Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Посебна радост дјеце је што је са њима данас била Биљана Чекић која је у филму "Дара из Јасеновца" одгирала главну улогу.

"Нема вјеродостојнијег мјеста на свијету него баш ту да је упознају на овом тужном и светом мјесту. Била ми је част да јој лично уручим књигу велики пројекат нашег Одбора жХумано срце Српскеж и зажелим добро здравље и успјешну каријеру", рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Поклоне дјеци обезбедио је амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић и извршни директор предузећа "Електрокрајина" из Бањалуке Родољуб Топић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана