Ђајић: Продужити радно вријеме угоститељских објеката

Срна
Ђајић: Продужити радно вријеме угоститељских објеката

БАЊАЛУКА - Градски одбор СНСД-а Бањалука предложиће Републичком штабу за ванредне ситуације и Градском кризном штабу да продуже радно вријеме угоститељских објеката најмање до 23 часа, те да се број особа које се могу окупљати на јавним мјестима повећа на 50, изјавио је предсједник Одбора Владо Ђајић.

Ђајић је истакао да је ова одлука донесена након консултација са стручним тимом Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци.

-Сматрамо да је ово оправдан захтјев јер је у здравственим установама у Републици Српској знатно смањен број обољелих и хоспитализованих, а евидентно је и смањење броја позитивних на вирус корона - рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да су све мјере које су до сада доносили Републички штаб и Градски кризни штаб, на приједлог здравственог сектора, биле више него оправдане.

Ђајић је навео да још није вријеме за опуштање, те да грађани и даље треба да воде рачуна о личној заштити.

-Неопходно је да се сви и даље придржавамо мјера које спречавају преношење ковид инфекције, а то је прије свега ношење заштитних маски, држање дистанце, одржавање личне хигијене и друге - напоменуо је Ђајић.

Он је захвалио свим грађанима Републике Српске који су, како је навео, показали велику дозу озбиљности и одговорности у претходних више од годину дана борбе с пандемијом.

-Истовремено морам да захвалим свим здравственим радницима, који су хероји данашњице и који су показали велики ентузијазам, рад, одрицање и стрпљење, како би са што мање посљедица изашли из ових тешких проблема - рекао је Ђајић.

Ђајић је додао да о тој пожртвованости најбоље говори податак да је у протеклих нешто више од годину дана на УКЦ-у хоспитализовано 7.300 обољелих од ковида, од којих је 1.500 било животно угрожено.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана