Ђаци у Српској опет у школским клупама

Срна
Ђаци у Српској опет у школским клупама

БАЊАЛУКА - У свим основним и средњим школама у Републици Српској данас је настављена настава, осим у оним које су затражиле одобрење за наставу на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У складу са захтјевима усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину биће настављена у Католичком школском центру у Бањалуци, Основној школи "Горња Слатина" у Шамцу, те у свим основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да су све школе, које су прошле седмице организовале наставу на даљину, то завршиле са успјехом, те да је у петак, 20. новембра, завршена и дезинфекција просторија у школама чије су просторије коршитене као бирачка мјеста на протеклим локалним изборима.

- У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) - рекла је Тривићева.

Она је потврдила да је прошле седмице Републичка управа цивилне заштите извршила дезинфекцију у свим школама, Дому ученика у Добоју, те установама културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства су подсјетили да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана