Дистрикту потребно још 48.000 вакцина

Срна
Дистрикту потребно још 48.000 вакцина

БРЧКО - Влада Брчко дистрикта сутра ће на ванредној сједници заузети званичан став о одлуци Кризног штаба здравства о набавци још 48.000 доза вакцина и уколико буде одобрена одмах ће упутити захтјев Савјету министара, односно Министарству цивилних послова, рекао је Срни Шеф брчанског Одјељења за здравство Сеад Шадић.

Он је навео да је ријеч о набавци за потребе вакцинације још 24.000 грађана.

Шадић је рекао да ће за набавку додатних количина вакцина бити потребно обезбиједити још новца у буџету дистрикта.

Он је подсјетио да је Брчко дистрикт у децембру авансно уплатио нешто више од пола милиона КМ за прву набавку од 32.000 доза вакцина, чија се испорука очекује, а за вакцинацију 16.000 грађана.

“Уз набавку додатних количина вакцина, биће задовољене потребе за вакцинацијом половине становништва дистрикта”, рекао је Шадић и додао да је у току и набавка фрижидера за складиштење и чување вакцина.

Шеф владиног Пододјељења за јавно здравство Анђа Николић напоменула је да је Пододјељење упутило план вакцинације становништва Одјељењу за здравство, које ће га даље прослиједити Влади Брчко дистрикта на усвајање.

“Процес вакцинације ће обаваљати тимови Јавне здравствене установе, а све остало ће надзирати Пододјељење за јавно здравство”, рекла је Николићева.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана