Деветочлана породица Станишић у новом дому

Срна
Деветочлана породица Станишић у новом дому

МИЛИЋИ - Представници хуманитарне организације "Срби за Србе" данас су породици Станишић из села Божићи код Милића званично предали породичну кућу у милићкој мјесној заједници Дервента, коју им је та организација купила за 45.000 КМ и дала у трајно власништво.

За Зорана и Наду Станишић, те њихово шесторо дјеце, Дајану (12), Данијела (10), Александра (9), Дејана (7), Драгана (4) и једногодишњу Милену, као и баку Невену, овај велики поклон представља остварење дугогодишњих снова јер су у Божићима живјели у старој и оронулој кући која је била неусловна за нормалан живот. 

Дванаестогодишња Дајана рекла је Срни да стара кућа није имала ни приступни пут, те да је око три километра била удаљена од школе у Дервенти. 

"Било је тешко пјешачити до школе, посебно зими. Сад имам своју собу и много ми је лакше учити. Прије сам имала проблема са математиком, сада имам четворку", каже Дајана. 

Дајанин отац Зоран, који ради у локалној приватној фирми, рекао је да породица живи скромно, како услови дозвољавају, али да дјеце не оскудијевају ни у чему. 

"Мислим да смо овим ријешили 99 одсто својих животних проблема. Захвални смо донаторима и Богу и једино се још молимо да нам дјеца буду здрава", додао је Зоран Станишић. 

Породица је у нову кућу уселила у септембру, на Крстовдан, када су добили кључеве. 

"Овдје имамо нормалне услове за живот. Дјеци је лакше да иду у школу, имају своје собе, простор за учење, за игру...Поправили су оцјене у школи. Да није било организације жСрби за Србеж, никада себи не би могли да приуштимо овакав кров над главом", рекла је Нада Станишић. 

Нова кућа породице Станишић добро је опремљена, пространа и биће угодан и топао дом овој вишечланој породици. 

Борисав Ромчевић из хуманитарне организације "Срби за Србе" рекао је Срни да је иницијатор ове хуманитарне акције био предсједник мјесне заједнице Дервента Милош Дрмоњић, а да је одлука о куповини куће донесена приликом посјете представника организације Станишићима. 

Он је објаснио да је породица Станишић једна од 19 породица које су у току 2019. године помогли на просторима Републике Српске. 

"Видјели смо да услови у којима живе нису адекватни за породицу са шесторо дјеце. Дјеца су дуго путовала до школе и одлучили смо да им купимо кућу у самом насељу Дервента", рекао је Ромчевић. 

Ромчевић је објаснио да су средства којима је купљена кућа породици Станишић прикуљена донацијама хуманих људи из Републике Српске и цијелог свијета. 

Он је рекао да је најлакши начин да се донирају средства у Републици Српској позивом на хуманитарни број 17763, те да се приликом сваког позива донирају двије КМ за помоћ социјално угроженим породицама у Републици Српској и широм Балкана. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана