Десет особа да Дауновим синдромом завршило школу новинарства

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- На Бањалука колеџу данас је завршена обука за новинаре за десет полазника, особа са Дауновим синдромом, који ће практичну обуку наставити на РТРС-у, рекао је Срни директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић.

Јелић је навео да ће послије праксе на РТРС-у особе са Дауновим синдромом урадити и први интервју са доктором Владом Ђајићем, амбасадором особа са Дауовим синдромом.

Он је навео да је едукација спроведна под диригентском палицом професора Ненада Новаковића, те да су полазницима уручене дипломе.

Прeма Јелићевим ријечима, под Ђајићевим покровитељством је припрема и издавање часописа "Дјеца сунца" у којем ће своја новинарска знања показати особе са Дауновим синдромом.

"С правом могу да кажем да је ово исторојски догађај. Пројекат `И ја желим бити новинар` један је од највећих антистигматских пројеката на овим просторима који ће побољшати живот особа са Дауновим синдромом, те је то начин да се укључе у све друштвене активности", рекао је Јелић и нагласио да ће се овај модел примјењивати и у свим земљама региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана