Делегација Требиња посјетила Зрењанин, град побратим

Срна
Делегација Требиња посјетила Зрењанин, град побратим

БЕОГРАД - Делегација града Требиња је, у склопу манифестације “Дани Српске у Србији”, посјетила град побратим Зрењанин, гдје су истакнути пријатељство и братски односи.

Делегацију Требиња, предвођену градоначелником Мирком Ђурићем и шефом Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем, примио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Салапура је рекао да је дубоко укоријењена традиција пријатељства Зрењанина са Републиком Српском и са братским градовима Требињем, Бијељином, Лакташима.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић представио је потенцијале свог града, те поменуо и одличну сарадњу на државном нивоу, али и сарадњу два братска града - Требиња и Зрењанина.

Цицовић је истакао да је Зрењанин свих девет година, колико се манифестација организује, дао несебичну подршку и за то је захвалио градоначелнику и његовим сарадницима.

“Посебно је задовољство што ћемо идуће године, славећи 30 Републике Српске, славити и 10 година ове манифестације. На привредном форуму су представници Владе Србије истакли да је ово једна од значајнијих манифестација која је, прије свега, у функцији онога због чега ми и постојимо у Београду, а то је јачање сарадње”, рекао је Цицовић

Он је додао да се “Дани Српске у Србији” ове године организују у 11 градова у Србији, а новина у односу на претходну годину је и та што ће стални дио манифестације постати програм сарадње градова и општина Републике Српске и Србије.

“Ове године покрећемо нове иницијативе, као у Сечњу гдје имамо пројекат братимљена са Дрваром, да добрим примјерима из досадашњег периода, као што је сарадња Зрењанина и Требиња, покажемо да је то пут којим треба да идемо. Најважније је наше јединство и да сви који радимо овај посао будемо свјесни чињенице да Српској никада није недостајало помоћи и сарадње из Србије”, рекао је Цицовић и додао да је једнако важно и очување националног идентитета.

Када је у питању економија, шеф Представништва је истакао да је сарадња и на том пољу значајно ојачана у посљедњих десет година, те подсјетио да нема града или општине у Републици Српској у коме Србија није исфинансирала пројекте или их је помогла у сарадњи са Владом Републике Српске.

Гости и домаћини су у Народном позоришту “Тоша Јовановић” заједно погледали представу Градског позоришта Требиња “Сиромашни Ромео”, рађену по тексту Тоде Николетића.

Адаптација и режија Жељко Милошевић. Улоге Милица Салата, Милана Нинковић, Сара Томић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Тадија Каранац, Борис Глушац, Анастасија Вановић, Војислав Елез, Ивана Ћеранић и Анђела Брњош.

У делегацији Зрењанина су били и Дражен Бошковић, замјеник градоначелника и Бојан Вучуревић, начелник одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво.

Манифестација “Дани Српске у Србији” одржана је данас у Банату, у градовима Зрењанин, Сечањ и Кикинда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана