Делегација стручњака из Руске Федерације у Дому здравља у Бањалуци: Искуства руских љекара веома важна

Срна
Делегација стручњака из Руске Федерације у Дому здравља у Бањалуци: Искуства руских љекара веома важна

БАЊАЛУКА - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да је посјета делегације руских љекара веома важна, како би са њима размијенили искуства о свим мјерама које су предузете у овој здравственој установи у вези са спречавањем ширења епидемије вируса корона.

Делегација стручњака Руске Федерације у посјети је Дому здравља у Бањалуци, првој у низу установа које ће бити дезинфиковане уз њихову помоћ.

Тодорвићева, која је дочекала делегацију руских стручњака, предвођених инфектолозима и епидемиолозима, који су синоћ допутовали у Српску, навела је да је важно и да се процијени начин поступања са пацијентима, те да се ускладе начини дезинфекције објеката са колегама из Русије.

- Данас започињемо радне састанке у Дому здравља Бањалука и у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске. Након прегледа наших објеката и у договору са колегама послије 16 часова почеће дезинфекција објеката на Поликлиници - рекла је је Тодоровићева новинарима.

Она је додала да ће дезинфекција УКЦ-а ићи по распореду руских колега јер је ријеч о специфичној здравственој установи која се не може тако лако припремити за дезинфекцију у кратком периоду.

- Руске колеге донијеле су свој прибор за дезинфекцију и хемикалије са којима они раде тако да ћемо на радном састанку чути нешто више о њиховом начину рада - истакла је Тодоровићева.

Према њеним ријечима, планирано је да руски љекари осим Бањалуке посјете и обаве дезинфекцију и у другим градовима у Српској тако што Министарство здравља и социјалне заштите одреди приоритетне објекте и градове у којима ће то бити обављено.

Из Русије су јуче стигла три авиона медицинске опреме и помоћи за Републику Српску за борбу против епидемије изазване вирусом корона.

Сутра киша
Сутра киша
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана