Давидовић: Сајам спорта у Бањалуци окупиће око 50 учесника

Срна
Давидовић: Сајам спорта у Бањалуци окупиће око 50 учесника

Бањалука- Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске организоваће у петак, 17. маја, у Бањалуци Сајам спорта Републике Српске на којем ће се представити око 50 учесника.

Ресорни министар Соња Давидовић рекла је да ће се на сајму представити око 40 спортских савеза и десетак факултета за физичку културу и спорт, те Завод за медицину рада и спорта, као и произвођачи спортских реквизита, опреме и прехане.

“Циљ нам је да младима што је више могуће приближимо спорт и здрав начин живота, те смо планирали бројне занимљиве активности у оквиру сајма”, рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да су активности највише упућене ка дјеци предшколског узраста која ће на једном мјесту моћи да виде демонстрацију различитих спортских вјештина, с циљем да се заинтересују за неку од њих.

“Како бисмо што више младих заинтересовали за спорт, промотер овогодишњег сајма биће наш прослављени одбојкаш Тијана Бошковић која је примјер како се упорним радом и залагањем могу постићи врхунски резултати”, рекла је Давидовићева.

Она је додала да ће посјетиоци сајма, осим са Бошковићевом, моћи да упознају друге познате спортисте, као што су ватерполиста Дарко Удовичић, рукометаш Предраг Перуничић, одбојкаши Владимир Батез и Жељко Танасковић и одбојкашки тренер Зоран Гајић, те џудиста Немања Мајдов.

Сајам спорта биће отворен у 11.30 часова на Бањалучком велесајму, а улаз је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана