Дански контејнери и другим општинама у регији

Srna
Дански контејнери и другим општинама у регији

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић најавио је данас да ће дио техничке опреме, коју дански град Одензе годинама донира приједорском предузећу "Комуналне услуге", у наредном периоду добити и друге локалне заједнице у овој регији.


- Већ имам обећања да би одређени број ових техничких помагала могао доћи и у наше околне локалне заједнице - рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након састанка са представницима комуналног предузећа из Одензеа.

Ђаковић је подсјетио да је ово предузеће из Данске приједорским "Комуналним услугама" до сада донирало два возила за крупни отпад и око 1.300 контејнера запремине 600 и 800 литара.

- Отворили смо данас и питање које ћемо заједно са колегама из Данске у писму намјера понудити да градови Приједор и Одензе успоставе ближе, пријатељске односе и да ова сарадња буде подигнута на виши ниво - навео је Ђаковић.

Шеф транспорта у комуналном предузећу из Одензеа Ларс Хансен потврдио је да ће бити и донација контејнера и за друге локалне заједнице, радујући се будућој сарадњи.

Директор "Комуналних услуга" Приједор Дујо Миланко рекао је да је са овим бројем контејнера, које су им даровали колеге и Данске, бар за тридесетак година ријешено питање посуда за одлагање смећа.

- Ми смо почели дистрибуцију тих контејнера и од идуће седмице је настављамо интензивно. Циљ нам је да у сваку средину дође што више контејнера - поручио је Миланко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана