Данас топлије, слаба киша на југу

Срна
Данас топлије, слаба киша на југу

БАЊАЛУКА - Топлије вријеме данас се очекује у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, а слаба киша падаће само на југу.

Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12, на сјеверу, југу и вишим предјелима око 14 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу ће током дана бити топлије вријеме са сунчаним интервалима, а слаба киша очекује се од југозападних до јужних предјела, гдје је могућа и грмљавина.

Током ноћи мјестимичне падавине су могуће и у централним крајевима.

Дуваће умјерен јужни вјетар, средином дана на моменте и појачан, посебно у Крајини и на планинама.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а слаба киша пада понегдје у Херцеговини.

Најхладније јутрос у 7.00 часова било је у Бијељини и Рудом, гдје је измјерен минус један степен, док се Неум са 16 степени био најтоплији.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Добој, Приједор, Нови Град, Бјелашница, Вишеград, Србац и Бања Слатина један, Бањалука и Топола два, Зворник, Хан Пијесак, Градачац и Угљевик три, Тузла и Фоча четири, Соколац и Чемерно пет, Калиновик шест, Сарајево, Ливно, Билећа, Зеница и Кнежево девет, Мањача и Бугојно 10, Требиње, Мостар, Широки Бријег, Мркоњић Град и Рибник 11, Источно Сарајево, Бихаћ и Шипово 12 и Сански Мост 13 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана