Данас свјежије, у већини предјела до 20 степени целзијусових

Срна
Данас свјежије, у већини предјела до 20 степени целзијусових

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити свјежије него претходних дана, а највиша дневна температура ваздуха у већини предјела биће до 20 степени Целзијусових, осим на југу, гдје ће бити нешто топлије.

Јутро је облачно и свјежије, мјестимично са слабом кишом или росуљом, на југу ведро, а око ријека и по котлинама локално магла.

Прије подне на западу а током дана на истоку јењавање и престанак падавина уз постепено разведравање, али ће бити осјетно свјежије у односу на претходне дане, док ће на југу Херцеговине бити претежно сунчано током цијелог дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха у већини предјела од 15 до 20, локално на сјеверу око 22, а на југу до 29 степени Целзијусових.

Дуваће умјерен вјетар, сјеверни и сјеверозадни, у Семберији и дијелом Посавини појачан, током јутра на југу јака бура, а у планинама Херцеговине јак, на моменте олујни сјеверозападни вјетар, који ће током дана и послије подне слабити.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак девет, Чемерно и Соколац 11, Мркоњић Град 12, Сарајево 13, Бихаћ и Зеница 14, Добој, Приједор, Нови Град, Тузла и Бањалука 15, Бијељина 16, Рудо 17, Билећа и Мостар 21 и Требиње 23 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана