Данас наоблачење са кишом, температура до 28 степени

Срна
Данас наоблачење са кишом, температура до 28 степени

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно уз сунчане периоде у већини крајева, са максималном температуром ваздуха од 22 до 28 степени Целзијусових, а послије подне очекује се наоблачење са кишом.

Ујутру ће бити претежно облачно и суво у већини предјела, уз повремене сунчане периоде. Слаба киша падаће само понегдје на западу.

Прије подне постепено наоблачење са запада које доноси кишу и јаче пљускове са грмљавином током дана ће се премјештати од запада ка истоку и сјеверу. Понегдје ће бити и локално непогода уз јаче падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Више сунчаних периода биће углавном у јужним и источним предјелима гдје се очекује и најмање падавина. Увече ће падавине постепено престати у већини крајева. Вјетар ће бити слаб до умјерен и промјенљив.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је претежно облачно вријеме. Киша пада на западу и југозападу и локално на подручју Крајине, западу Херцеговине и централним подручјима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница седам, Калиновик девет, Гацко 10, Чемерно 11, Соколац, Дринић и Ливно 12, Мраковица и Дрвар 13, Билећа, Фоча, Сарајево и Бихаћ 15, Бањалука, Бијељина, Зворник, Приједор и Вишеград 16, Добој, Требиње и Зеница 17, Тузла 18, Мостар 19 и Неум 20 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана