Данас киша, температура од осам до 13, на југу до 15 степени

Срна
Данас киша, температура од осам до 13, на југу до 15 степени

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) данас ће бити облачно са кишом и снијегом у централном планинском појасу, послије подне разведравање, а највиша дневна температура до 13, на југу и до 15 степени Целзијусових.

Прије подне биће облачно и са кишом у већини пређела, осим крајњег истока, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана падаће јача киша на западу и сјеверу, а послије подне у централном појасу, када ће на планинама и у брдовитим пређелима падати и снијег.

Крајем дана очекује се разведравање од крајњег запада, преко југозапада до југа.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, прије подне јужног смјера, а у другој половини дана вјетар мијења смјер на сјевер. У Херцеговини и на југозападу дуваће умјерено јака бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од осам до 13, на планинама од два, а на југу око 15 степени Целзијусових.

Температура измјерена јутрос у 7.00 часова: Бјелашница минус три степена Целзијусова, Рудо и Вишеград нула, Хан Пијесак, Фоча и Чемерно три, Билећа, Калиновик и Невесиње четири, Зворник и Соколац пет, Тузла и Зеница шест, Мраковица шест, Дринић, Топола, Србац, Добој, Бијељина, Требиње и Мостар седам, Нови Град осам, Мркоњић Град, Приједор, Рибник, Сребреница и Градишка девет, Бањалука и Шипово 10, а Неум 14 степени Целзијусових.

Висина снијега: Хан Пијесак 25 и Калиновик један центиметар.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана