Цвијановићева одала пошту српским херојима у Рогатици

Срна
Foto: РТРС

РОГАТИЦА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Спомен-капелу у Рогатици и положила вијенац за 290 српских бораца који су своје животе дали за одбрану Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Цвијановиће се у уписала у књигу жалости.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић претходно је дочекао Цвијановићеву којој ће на свечаној сједници Скупштине општине бити уручена Плакета, највеће општинско признање поводом Преображења, крсне славе и дана ове локалне заједнице.

Јагодић је изразио задовољство што је Цвијановићева, која је дала значајан допринос развоју Рогатице, данас са грађанима на прослави Преображења.

"Општа политика коју воде предсједница Цвијановић и њен тим носи добробит и за Рогатицу и за Републику Српску и то је оно што нас је опредијелило да је наградимо нашим највишим општинским признањем", рекао је Јагодић Срни.

Свечана сједница Скупштине општине Рогатица заказана је за 17.00 часова и њом ће бити завршен седмодневни програм манифестације "Преображењски дани", организоване поводом обиљежавања крсне славе и Дана општине.

Његово високопресвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је јутрос Свету архијерејску литургију у Цркве Свете Тројице у Рогатици, поводом крсне славе општине, након чега је обављен чин ломљења славског колач и обављењо послужење у порти храма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана