Цвијановић: Пуковник Бероња дао немјерљив допринос у одбрани Српске

Срна
Цвијановић: Пуковник Бероња дао немјерљив допринос у одбрани Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици пуковника Војске Републике Српске /ВРС/ Миле Бероње, који је, како се истиче, дао немјерљив допринос у одбрани Републике Српске.

“Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти пуковника Војске Републике Српске Миле Бероње. Пуковник Бероња остаће упамћен као храбар и частан командант који је својим ангажовањем у Војсци Републике Српске дао немјерљив допринос у одбрани Републике Српске”, наводи се у телеграму.

Предсједник Републике Српске нагласила је да одлазак пуковника Бероње представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

“У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа”, навела је Цвијановићева.

Вишковић: Немјерљив допринос пуковника Бероње у одбрани Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог пуковника Војске Републике Српске /ВРС/ Мила Бероње, истичући да ће остати упамћен као частан човјек и војник који је у одбрамбено-отаџбинском рату дао немјерљив допринос одбрани Републике и српског народа.
Вишковић је навео да је одлазак пуковника Бероње ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље и цијелу Републику Српску, за чију се одбрану и очување истински борио, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

“Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа”, додаје се у телеграму.

Пуковник ВРС Миле Бероња преминуо је у сриједу, 13. јануара, у 73. години у Новом Саду од посљедица инфекције вирусом корона, а биће сахрањен у уторак, 19. јануара, на Градском гробљу у Новом Саду.

Бероња је рођен 1948. године у Вуковару, гдје је завршио основну школу и Гимназију, по завршетку средње школе у Београду је уписао и завршио Војну академију, а потом је као официр ЈНА службовао у Осијеку, Нашицама, Дервенти, Шамцу и Бијељини.

На почетку одбрамбено-отаџбинског рата придружио се ВРС, па је током операције “Коридор 92” обављао дужност начелника штаба Тактичке групе један ВРС, којом је тада командовао пуковник Новица Симић.

По завршетку операције “Коридор 92”, Миле Бероња преузима дужност команданта Друге посавске бригаде ВРС и ову дужност обављао је до 1994. године, када је именован на дужност начелника оклопно-механизованих јединица у оперативној зони корпуса која је обухватала одбрану територије Мајевице, Семберије и дијелова Посавине.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана