Цвијановић: Поносна на пројекaт "Унапређење саобраћајног образовања дјеце" (ФОТО)

Г.С.
Цвијановић: Поносна на пројекaт "Унапређење саобраћајног образовања дјеце" (ФОТО)

Поносна сам што смо подржали пројекат "Унапређење саобраћајног образовања и васпитања дјеце свих узраста у Републици Српској", објавила је предсједница Српске Жељка Цвијановић на свом Инстаграм налогу.

- Сматрам да, уз родитеље, сви треба да се укључимо и помогнемо нашој дјеци да на забаван начин савладају лекције из безбједности у саобраћају - написала је Цвијановићева на Инстаграму.

Пројекат "Унапређење саобраћајног образовања и васпитања дјеце свих узраста у Републици Српској" проводи Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у општинама и градовима широм Српске.

Покровитељ овог пројекта је предсједница Српске.

Пројекат је почео од септембра, са почетком школске године и трајаће и у наредном периоду.

Едукација дјеце предшколског узраста реализује се кроз позоришну представу "Полицајка Цицица" у којој се дјеци саобраћај и правила у саобраћају презентују кроз интерактивну комуникацију са глумицом, кроз пјесму, забаву и игру.

Едукација у основним школама реализује се кроз предавања о безбједном понашању дјеце као пјешака и бициклиста у саобраћају.

У средњим школа едукација се реализује кроз предавања о штетном утицају алкохола на возаче, другим факторима ризика који доприносе саобраћајним незгодама, те кроз предавања особа које су учествовале у незгодама и који као посљедицу имају трајни инвалидитет.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана