Цвијановић: Циљ да Мањача буде модеран туристички центар

Srna
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је сигурна да ће Мањача након изградње ски-центра бити модерна туристичка дестинација која ће окупљати грађане из Српске и региона.

"Влада ће уложити значајна средства у његову изградњу како би пројекат био реализован, а Мањача постала препознатљива туристичка дестинација", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је навела да је ријеч о интегралном пројекту у Српској чији је циљ обједињавање понуде модерних ски-центара.

"Опредијељени смо да у различитим крајевима Српске искористимо потенцијале које нам је дала природа", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је туризам велики потенцијал Српске који треба искористити за њен даљи развој.

"Ово је круна заједничких напора институција Републике Српске и становника овог краја. Овај пројекат ће употпунити туристичку понуду Српске", рекла је Цвијановићева.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић навео је да Српска реализује значајне пројекте, међу којима је ски-центар Мањача.

"Сигуран сам да ћемо овај пројекат реализовати у предвиђеном року, а то је наредне три године, на добробит ове регије и Републике Српске", рекао је Ћорић.

Он је подсјетио да Олимпијски центар "Јахорина" успјешно функционише и навео да ће стручњаци из овог центра учествовати у реализацији пројекта.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да је зимски туризам перспектива садашњости, али и перспектива Српске.

Он је нагласио да ће стручњаци са Јахорине интензивно радити на реализацији овог пројекта, чији је значај немјерљив за овај дио Српске.

Љевнаић је данас представио мастер план изградње ски-центра на Мањачи, којем су присуствовали бројни званичници.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о изградњи ски-центра Мањача, процијењене вриједности пројекта 53.360.000 КМ без ПДВ-а, која се односи на трошкове пројектовања и изградње тог центра.

Планирана површина ски-центра односи се највећим дијелом на површине које заузимају ски-стазе, чија укупна површина износи 75.000 метара квадратних, затим инсталације и љетни садржај.

Према планираном рјешењу за ски-центар Мањача предвиђен је један исклопиви шестосјед, покретна трака, двије осњежене ски-стазе, систем за осњежавање са језером, освјетљење стаза, амбуланта, бициклистичка и шетачка стаза, управна зграда, паркинг и други пратећи садржај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана