Ћутило: 3.000 евра за пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске"

Срна
Foto: Срна

НОВИ САД- Фонд за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону подржаће са 350.000 динара /око 3.000 евра/ пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", најавио је данас у Новом Саду директор Фонда Душко Ћутило.

"Фонд је препознао значај спајања деце Косова и Метохије и Републике Српске па ће га подржати с 350.000 динара. У овом тренутку изузетно је важно повезивање деце из наше јужне покрајине са децом Српске", рекао је Ћутило Срни, послије састанка са предсједником бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорадом Арловом.

Ћутило је додао да ће Фонд у наредном периоду размотрити подршку и другим активностима Одбора за помоћ Косову и Метохији.

"Фонд у оквиру својих надлежности пружа помоћ или подршку Србима у региону, па ће свакако размотрити и пројекте које реализује Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке", рекао је Ћутило.

Он је честитао Одбору на свему племенитом што су досад учинили кад је у питању спајање дјеце Републике Српске и Косова и Метохије, али и на изградњи Дневног центра за дјецу и младе с потешкоћама у развоју "Подржи ме - 9. јануар".

Арлов је рекао Срни да Фонд први пут пружа подршку пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", за шта је захвалио, истакавши да је финансијска подршка драгоцјена јер су трошкови велики.

Он је подсјетио да је ове године пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који је имплементиран 10. пут, од 21. јуна до 2. јула довео у Српску 550 школске дјеце, просвјетне раднике, дјецу са потешкоћама у развоју и њихове родитеље, укупно 600 гостију из јужне српске покрајине, који су боравили у 13 градова Српске, а на једнодневном излету била су и српска дјеца из Глине.

Он је најавио да је за 18. август планирано да у Косовској Митровици буде отворен велики Дневни центар за дјецу и младе с потешкоћама у развоју "Подржи ме - 9. јануар".

Иницијатор градње Дневног центра у Косовској Митровици управо је Одбор за помоћ Косову и Метохији, а досад је уложено више од 300.000 евра. Средства је у цјелини обезбиједила Република Српска и 298 донатора од којих је 147 основних и средњих школа или око 100.000 ученика из Српске.

Послије састанка Арлов је Ћутилу уручио плакету Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана