Ћурић: За сваку осуду пљачка Саборне цркве у Мостару, што прије пронаћи починиоце

Срна
Foto: Архива

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је за сваку осуду то што је Саборна црква Свете Тројице у Мостару ноћас опљачкана и девастирана, те позвао надлежне институције у том граду да што прије пронађу починиоце.

Ћурић је позвао надлежне институције у Мостару да се огласе о сљедећим корацима које предузму, како се овакве ситуације више не би дешавале.

Он је изразио сумњу да у позадини овог случаја није само материјална корист, већ да тиме можда неки појединци покушавају послати поруку православним Србима са тог подручја о томе да ли треба да се врате у Мостар и да ли имају сигурност.

- Сматрамо да све локалне заједнице, укључујући Требиње, треба да иду у смјеру помирења и слања поруке сигурности припадницима осталих вјероисповијести, а питање је да ли се овај догађај у Мостару догодио случајно - рекао је Ћурић за Срну.

Он је рекао да се овим догађајем шаље лоша порука и донаторима за изградњу храма у Мостару јер неко гради и издваја значајна средства, а неко то покушава да оскрнави.

Ћурић је истакао да вјерски објекти и у Републици Српској и Федерацији БиХ не би требало да буду мета напада.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару ноћас је поново опљачкана, девастирана и покидани су сви каблови за електричну енергију, рекао је старјешина Саборне цркве Душко Којић, истакавши да страхује за своју, као и безбједност заједнице и овог светог храма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана