Ћурић: У случају потребе, студентски дом и дом ученика биће Ковид болнице

Срна
Ћурић: У случају потребе, студентски дом и дом ученика биће Ковид болнице

ТРЕБИЊЕ - Ситуација на требињском ковид одјељењу није алармантна, али се морају предузети одређени кораци у случају погоршања и зато су неки објекти у Требињу спремни да буду претворени у ковид болнице, изјавио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

 “Свједоци смо да је одређен број објеката у Требињу и раније био намијењен за пацијенте позитивне на вирус корона. Надам се да ћемо од надлежних министарстава добити потребна одобрења. Најбитније је да пацијент добије медицинску услугу”, нагласио је Ћурић.

Он је појаснио да ће, у случају потребе, у ковид болницу бити претворени Студентски дом и Дом ученика у Требињу.

Ћурић је рекао да се ситуација у вези са вирусом корона у Требињу, као и у осталим дијеловима Републике Српске, усложњава и да се то најбоље види из податка да је заражено још 49 Требињаца.

Он напомиње да је повећан и број тестираних особа које се јављају са симптомима.

“Наш циљ је да у наредном периоду изнађемо рјешење да сви људи којима је потребна медицинска помоћ то имају”, истиче Ћурић.

Он је додао да запослени у требињској Градској управи, којима то дозвољава природа посла, раде од куће и позвао сва предузећа да тако поступе.

Ћурић је позвао и све политичке партије у Требињу да обуставе окупљања везана за тренутну политичку кампању.

Градоначелник Требиња је рекао да је градски Штаб за ванредне ситуације у сталном засједању и позвао све грађане да поштују препоручене епидемиолошке мјере. /крај/мно/љљ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана