Ћурић пожелио дјеци са Космета угодан боравак у граду

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић пожелио је данас дјеци и наставницима са Косова и Метохије који су допутовали у Требиње, угодан боравак у граду и истакао да је Србима са Косова и Метохије потребна подршка коју су спремни да им пруже у Републици Српској у сваком тренутку.

Градоначелник Требиња је истакао да је пројекат "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" од изузетног значаја.

Он је рекао да га радује што су дјеца и пријатељи са Косова и Метохије и ове године у Требињу и што ће бити склопљена бројна пријатељства, можда и кумства, што је била пракса претходних година.

Косово и Метохију, додао је он, сви у Српској носе у својим срцима и огромна је разлика када се борави на том подручју и када се прича о Косову и Метохији.

"Лично сам се са својим сарадницима увјерио како је живјети на Косову и Метохији, нажалост веома је тешко, људи су изложени сталном притиску. Њима не треба помоћ, њима треба подршка коју смо ми спремни да пружимо у сваком тренутку", рекао је Ћурић, обраћајући се гостима у Културном центру Требиње.

Он је захвалио свим требињским породицама које су примиле дјецу са Косова и Метохије, саопштено је из Градске управе.

Наставник из Велике Хоче Новица Лукић истакао је да су дјеца јако задовољна.

"Град је прелијеп, оно што смо могли да видимо од синоћ дјеци се свидјело. Надам се да ћемо ових седам дана, колико ћемо боравити у Требињу, провести у срећи и радости са нашим домаћинима и сродницима из Републике Српске", рекао је Лукић.

Атанасија Ђурић из Ораховца, која је први пут у Требињу, рекла је да је презадовољна свим што је до сада видјела.

"Мени је овдје супер. Никада нисам била у Требињу, сада се баш лијепо проводим", каже Атанасија.

Викторија Марковић из Велике Хоче истакла је да је и она први пут у Требињу и да јој се свиђа град.

"Драго ми је што смо овдје, са другарима из Требиња се лијепо проводимо, причамо о друштву, о школи. Планирамо да посетимо нека занимљива мјеста у Требињу, установе културе", рекла је Викторија.

Дјеца и наставници са Косова и Метохије су данас обишли центар града и у пратњи туристичког водича упознали се са историјом Требиња и културним знаменитостима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана