Ћулум умјесто Божовића у “Путевима РС”

М. М. Б.
Ћулум умјесто Божовића у “Путевима РС”

БАЊАЛУКА - Жељко Ћулум обављаће функцију извршног директора за економско-финансиjске послове “Путева РС” умјесто Млађена Божовића.

Надзорни одбор “Путева РС” поставио је Ћулума за вршиоца дужности извршног директора за економско-финансијске послове “Путева РС” до избора кандидата за ту позицију.

Надзорни одбор овог предузећа разријешио је на лични захтјев Млађена Божовића функције вршиоца дужности извршног директора  за економско финансијске послове “Путева РС”.

Ове одлуке Надзорни одбор “Путева РС” донио је крајем маја, а оне су у петак објављене у “Службеном гласнику”.

На приједлог вршиоца дужности директора “Путева РС” Ненада Нешића, који је и предсједник ДНС-а, Божовић је постављен на функцију извршног директора у “Путевима РС” почетком маја.

Божовић је на ту функцију постављен након што није прошао Нешићев приједлог да он буде именован за министра људских права и избјеглица БиХ.

Међутим, Божовић је средином маја именован за шефа кабинета министра за људска права и избјеглице Милоша Лучића који је засјео у фотељу која је требало да припадне управо Божовићу. Након тога, Божовић је поднио захтјев за смјену са позиције извршног директора у “Путевима РС”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана