Чубриловић: Унаприједити положај радника “ЖРС”

Srna
Foto: Agencije

БАЊАЛУКА- Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ресорно министарство има разумијевања за проблеме запослених и захтјеве Конфедерације синдиката за побољшање положаја радника у предузећу "Жељезнице Републике Српске" /ЖРС/ и унапређење рада.

Чубриловић је навео да је коначни циљ унапређење положаја запослених, остваривање бољих пословних резултата и успостављање система који је финансијски одржив и профитабилан.

Министар Чубриловић, који је разговарао са предсједником Конфедерације синдиката Републике Српске Жељком Тепавчевићем и предсједницима Синдиката Жељезничара Српске и Синдиката Машиновођа који дјелују у оквиру Конфедерације синдиката, навео је да је процес реструктурисања "ЖРС" до сада остварио напредак.

Он је нагласио да су видљиви резултати спровођења предложених мјера и активности, те да је кроз равноправно учешће свих релевантних институција и синдиката неопходно доћи до најбољег рјешења.

На састанку је констатовано да су међусобна сарадња, отворени дијалог и договор са свим учесницима кључни за проналажење одговарајућих рјешења у циљу унапређења радно-правног статуса запослених у "ЖРС" и превазилажења неријешених питања, саопштено је из ресорног министарства.

Представници Конфедерације синдиката Српске упознали су министра о досадашњим активностима синдиката о реструктурисању "ЖРС" и информацијом о току припреме Колективног уговора, чији је циљ унапређење и поправљање радно-правног статуса запослених у овом предузећу.

Они су навели да су управа предузећа "ЖРС" и Министарство саобраћаја и веза Републике Српске реформским процесима и системским рјешењима сачували достигнути ниво права радника и омогућили учешће репрезентативних синдиката предузећа у процесу реструктурирања, али да је неопходно додатно унаприједити радно-правни статус запослених у "ЖРС". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана