Чубриловић: Патријарх Иринеј снажно подржавао српски народ, ма гдје био

Срна
Чубриловић: Патријарх Иринеј снажно подржавао српски народ, ма гдје био

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уписао се данас у Књигу жалости у Бањалуци поводом упокојења Његове светости патријарха српског Иринеја и поручио да је он снажно подржавао српски народ, ма гдје био.

- То се посебно односи на нас у Републици Српској и БиХ. За све што је учинио за овај простор, за уједињење српског народа нека му је вјечна слава и хвала - рекао је Чубриловић Срни, након што се уписао у Књигу жалости која је отворена у Генералном конзулату Србије.

Чубриловић је у Књигу жалости записао да је вјерујући народ у Републици Српској и БиХ био посебно везан за патријарха Иринеја.

- Изражавам најдубље саучешће поводом упокојења Његове светости патријарха српског господина Иринеја. Вјерујући народ у Републици Српској и БиХ био је посебно везан за патријарха Иринеја који је са нама био у свим важним догађајима. Искрено и предано наш патријарх Иринеј је служио Богу, цркви и српском народу. Вјечна му слава у царству Божијем - написао је Чубриловић.

Књига жалости отворена је од јуче у периоду од 10 до 15 часова, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Његова светост патријарх српски Иринеј преминуо је 20. новембра у 90. години.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана