Чубриловић на манифестацији "Змијањско вече" у Каћу

Srna
Чубриловић на манифестацији "Змијањско вече" у Каћу

БАЊАЛУКА - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић присуствовао је манифестацији "Змијањско вече" у Каћу, код Новог Сада, гдје је пред више од 500 Крајишника, чланова Удружења грађана "Змијање", истакао да је њихова отаџбина Република Српска, као и Србија у којој живе и остварују сва своја права.

Чубриловић је рекао да Срби који живе у Војводини, а поријеклом су из Републике Српске, имају право на двојно држављанство, а могу да користе и друга права као грађани Републике Српске и БиХ.

Заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, Чубриловић је разговарао са представницима Удружења грађана "Змијање" о њиховим активностима и доприносу који дају у развоју града Новог Сада, али и везама са мјестом свог поријекла и Републиком Српском.

Чубриловић је истакао значај рада и активности Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске.

О очувању српске културе и језика и чвршћем повезивању српског народа, Чубриловић је разговарао и са народним послаником Миодрагом Линтом, који је предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије.

"Чврсте братске и родбинске везе, заједничка култура и обичаји, превазилазе све формалне организације, моморандуме и потписане споразуме, јер нико не може да раздвоји исти народ који живи у Републици Српској и Србији", истакао је Чубриловић, који је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана