Црвени крст РС: Захвалност волонтерима који свакодневно улажу труд да помогну људима

Срна
Црвени крст РС: Захвалност волонтерима који свакодневно улажу труд да помогну људима

ПАЛЕ - Црвени крст Републике Српске је поводом 5. децембар, Међународног дана волонтера, захвалио за досадашњи допринос свим волонтерима који свакодневно улажу труд да помогну људима, те својим дјеловањем јачају отпорност заједнице и друштва у цјелини.

-Подстицање, препознавање и промовисање волонтеризма је важан дио стварања боље будућности како у заједници тако и широм свијета. Црвени крст Републике Српске је веома поносан на своје волонтере који свакодневно улажу труд како би помогли свим људима у потреби, те својим примјером подстичу и друге око себе на заједничку хуманост - навели су из Црвеног крста.

Поводом Дана волонтера, Црвени крст Републике Српске ће посредством општинских и градских организација уручити 195 захвалница волонтерима широм Републике Српске за пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према човјеку. Уколико епидемиолошка ситуација дозволи, захвалнице ће бити уручене уз пригодне свечаности и дружења.

Међународни дан волонтера је, истичу, прилика да се искаже захвалност свим волонтерима који своје драгоцјено вријеме посвећују волонтерском раду, те указују да упркос бројним изазовима постоји нада у доброту човјека са жељом да помогне свим људима у потреби.

-Кад год се деси нека кризна ситуација, волонтери Црвеног крста су ту да пруже подршку угроженом становништву. Њихова посвећеност волонтерском ангажману, као и брига за друге људе је неупитна - напомињу из Црвеног крста.

Волонтери Црвеног крста својим ангажманом значајно утичу на повећање отпорности заједница, а њихова подршка људима је непроцјењива.

Оно што увијек асоцира на Црвени крст су људи који дистрибуишу хуманитарну помоћ или пружају прву помоћ, и то је, како се наводи у саопштењу, само дио активности које су у овој години реализовали волонтери Црвеног крста.

Мрежу волонтера Црвеног крста и Црвеног полумјесеца широм свијета чини 14 милиона волонтера који су активни учесници многих хуманитарних акција за опште добро свих људи у пореби.

Међународни дан волонтера, широм свијета, обиљежава се 5. децембра, а прогласила га је Генерална скупштина УН 1985. године. Циљ је подстаћи што већи број људи на волонтерски рад.

Волонтери за свој рад не очекују материјалну надокнаду, осим моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматра се изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осјећањем одговорности за друштвену заједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана