Човић: Нисам одговоран, сви треба да ми буду захвални

Ж. Д.
Човић: Нисам одговоран, сви треба да ми буду захвални

Мостар - Предсједник ХНС-а и ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да не постоји његова одговорност за катастрофално стање у фабрици “Алуминиј”, већ да сви треба да му буду захвални што је фирма радила протекле четири године.

- Постоји пуно модалитета да се направе снажни искораци. Договорили смо да дјелујемо кроз Синдикат, Управни и Надзорни одбор. С те стране не бих желио да се ствари измјесте из те позиције дјеловања - казао је јуче Човић.

Констатовао је да није било свеједно доћи међу људе у “Алуминију”.

- Не постоји никаква моја лична морална одговорност. Ако је неком требало захвалити посљедњих четири-пет година, онда сам то ја. То су прокоментарисали људи из управе. Они су углавном звали Драгана да питају може ли се нешто премостити - истакао је Човић.

Додао је да се мора знати ко је шта радио у “Алуминију” посљедњих 20 година.

- У наредних седам-осам дана имаћемо јаснију слику шта се може урадити за мјесец, годину или дуже. Они који данас покушавају, који су исисавали милионе - они неће заштитити своју позицију. Драган никад никог није запослио у “Алуминију” протеклих 15-20 година - казао је Човић.

Навео је да се то да средити на здравим економским основама, али да је најважније да 900 радника неће остати угрожено и да ће за њих тражити рјешења.

Предсједник Надзорног одбора “Алуминија” Зденко Клепић и представник Синдиката Перо Бебек одржали су јуче састанак с Драганом Човићем у згради предузећа, поручивши да стечај није приоритетна опција.

- Стечај није приоритетан јер смо добили додатних шест мјесеци. Продужетак наставка консолидације је дошао из Владе - казао је Клепић.

Додао је да су на састанку добили анализу неформалног карактера.

- Рачуница показује да је могућ одржив модел за ливницу. Идемо корак по корак, урадиће се то и за електролизу. Планови су једно, реализација друго - казао је Клепић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана