Ћосић угостио Филипа Лаловића, најбољег математичара

Срна
Foto: срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић уприличио је данас пријем за ученика Средњошколског центра Источна Илиџа Филипа Лаловића, који је на Средњоевропској математичкој олимпијади у Загребу освојио бронзану медаљу.

Ћосић је младом и успјешном математичару и физичару уручио сезонску ски-карту која је обезбијеђена у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина", саопштено је из Градске управе.

Градоначелник је истакао да ће успјешни ученици и студенти увијек имати подршку Градске управе јер су они најбољи представници, гарант будућности и развоја Источног Сарајева. Он је захвалио професорима и руководству средњих школа, који имају значајне заслуге за успјешно представљање града на регионалним и међународним такмичењима и манифестацијама. Математичка олимпијада одржана је у Загребу од 23. до 28. августа.

Пријему код градоначелника присуствовали су и директор Средњошколског центра Источна Илиџа Бранка Ковачевић и професор математике и физике у тој школи Милица Драшковић. Филип Лаловић постизао је и до сада значајне резултате на такмичењима из математике и физике.

На регионалном такмичењу из математике и физике Лаловић је освојио прво мјесто, док је на регионалном такмичењу из информатике био други. На Републичком такмичењу из физике, одржаном онлајн прошле године, овај успјешни средњошколац освојио је прво мјесто у конкуренцији 26 ученика другог разреда средње школе.

Као ученик деветог разреда основне школе, учествовао је на Јуниорској математичкој олимпијади БиХ, гдје је освојио прво мјесто и златну медаљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана