Ћорић: Сарадња Српске и ЕБРД-а на високом нивоу

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Директор "Аутопутева Републике Српске" Недељко Ћорић изјавио је данас Срни да је сарадња институција Републике Српске са Европском банком за обнову и развој /ЕБРД/ на изузетно високом нивоу, уз много узајамног разумијевања.

"То се нарочито односи на изградњу важних инфраструктурних пројеката у Републици Српској, која има своје стратешко опредјељење за повезивање Бањалуке са Сарајевом и наставком изградње дионица на Коридору пет це", рекао је Ћорић код тунела "Иван", на Брадини, уочи сусрета са предсједником ЕБРД-а Одил Рено Басо и шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером.

Ћорић је нагласио да сви уговорени пројекти функционишу добро, посебно они на Коридору "Пет це", на дионици од Костајнице до Путниковог брда, коју финансира ЕБРД.

Према његовим ријечима, проценат реализације овог пројекта већ је на око 30 одсто.

Ћорић је додао да су средства ЕБРД-а, укључујући и грант средства, већ обезбијеђена и то у износу од око 30,8 милиона евра и седам милиона евра за надзор.

"Ми настављамо даље са преговорима са европским банкама за реализацију преостале дионице, фаза 3 и 4 на коридору Пет це, од Јоховца до Вукосавља, и очекујемо да ће потребне финансијске процедуре бити завршене у току ове године и да ћемо до краја године потписати уговор о извођењу радова, те изабрати најповољнијег извођача радова", закључио је Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана