Цивилна заштита: Одржана показна вјежба на ријеци Сави

Срна
Цивилна заштита: Одржана показна вјежба на ријеци Сави

ГРАДИШКА - Припадници Републичке управе Цивилне заштите одржали су данас на ријеци Сави у Градишци показну вјежбу деминирања, која је дио дообуке за рад у деминерским тимовима.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић рекао је да су рониоци, који су дио деминерског тима, извршили показну вјежбу лоцирања и вађења неексплодираног убојитог средства заосталог из рата у кориту Саве.

Он је истакао да је деминерски тим оспособљен и опремљен за овакве задатке, што је потврђено и акредитацијом Републичке управе цивилне заштите.

Новитовић је подсјетио да од 1. новембра прошле године до краја прошлог мјесеца није постојала комисија за деминирање, али да је тај проблем ријешен.

“Републичка управа је прошла поступак акредитовања за деминирање 27. маја и од 8. јуна у пуном капацитету излазимо на терен на цијелом простору Српске са свим тимовима за класично хумано деминирање и уклањање неексплодираних средстава”, рекао је Новитовић.

Показна вјежба у Градишци одржана је у сарадњи са полицијом, припадницима Одсјека цивилне заштите града Градишка и радио-аматерима из Приједора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана