Цијену електричне енергије за привреду потребно кориговати

Срна
Цијену електричне енергије за привреду потребно кориговати

БАЊАЛУКА - Због повећања трошкова у пословању и производњи електричне енергије који битно утичу на производну цијену киловат-сата постоји потреба повећања цијене струје за наредну годину, закључено је на консултацијама министра енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића са представницима Електропривреде, Привредне коморе и Уније удружења послодаваца Српске.

Из ресорног министарства саопштено је да су представници привредних асоцијација показали разумијевање и изнијели једногласан став да је цијену електричне енергије за привреду потребно кориговати, нагласивши да ово питање, прије доношења коначне одлуке, треба бити предмет даљих разговора.

Ђокић је нагласио да ће Република Српска са повећањем цијене електричне енергије и даље имати најповољнију и најнижу цијену од свих држава у окружењу.

Према његовим ријечима, кључни интерес Владе Српске је да се одржи и стално унапређује привредна активност због чега ће се наставити пружати подршка мјерама које су на располагању.

Договорено је да се у наредном периоду наставе консултације на тему цијене електричне енергије, у циљу постизања адекватног договора и задовољавајућег рјешења за све укључене стране, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић, предсједници подручних привредних комора Бањалука и Бијељина, као и представници неколико већих производних предузећа у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана