Цијене стамбених јединица увећане за 20 одсто

Срна
Цијене стамбених јединица увећане за 20 одсто

ДОБОЈ - У Добоју просјечна цијена стамбених јединица износи око 2.000 КМ по метру квадратном, а међу најпродаванијим су објекти чија је површина између 40 и 60 квадрата, речено је Срни из добојског предузећа за грађевинарство, трговину и услуге "Прода-Монт“.

Из те фирме појашњавају да су цијене увећане за 20 одсто у односу на прије три године, а да на њихов раст у овој години утиче пораст цијена грађевинског материјала.

У тим околностима грађани се одлучују на куповину станова мање површине.

"У протекле три године највећа продаја остварена је код стамбених јединица чија је површина од 40 до 60 метара квадратних“, навели су из тог предузећа.

Цијена некретнина у Бијељини у порасту је у посљедњих неколико мјесеци и није могуће купити стан испод 1.700 КМ по метру квадратном, а тренутно, према подацима лиценцираног агента за некретнине Сњежане Ракић, најскупљи квадрат кошта 2.500 КМ.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни да је инфлација и криза, која је свуда присутна, утицала на раст цијена грађевинског материјала и трошкова за извођење радова, што је утицало и на цијену квадрата стана у Источном Сарајеву.

"Слободно се може рећи да се она креће између 2.000 и 2.500 КМ, док је на Јахорини просјечна цијена око 2.500 евра по метру квадратном, а зависно од степена луксуза пословног објекта она може ићи и до 5.000 евра", каже Ћосић.

Цијене некретнина у Требињу су у порасту у односу на претходни период, па се цијена метра квадратног станова у изградњи тренутно креће од 2.600 до 4.500 КМ, а највише их купују људи из дијаспоре. Већина станова који се изграде у Требињу, што је годишње од 400 до 500, се и прода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана