Центар за културу "Семберија" у прошлој години остварио губитак већи од 40.000 КМ

ГС
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић утврдио је да је Центар за културу "Семберија" у прошлој години остварио губитак већи од 40.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

"У складу с тим, градоначелник ће бити принуђен да предузме све законске мјере у вези са утврђивањем околности под којима је новац трошен мимо планираног буџета", наводи се у саопштењу.

Петровић је данас посјетио Центар за културу и разговорао са руководством и запосленима у овој јавној градској установи.

"Нико од запослених неће бити талац лошег пословања ове установе, као ни политикантства", поручио је Петровић након састанка.

У саопштењу се наводи да је данас исплаћен заостали лични доходак запосленима у Центру за културу "Семебрија".

Проблеми у пословању и Туристичке организације града и Музеја

У Бијељини од градских предузећа и установа проблеме у пословању, осим Центра за културу, имају и Туристичка организација и Музеј, рекао је Петровић.

Он је најавио да ће бити извршена анализа пословања свих јавних предузећа и установа у надлежности града и да ће бити санкционисана руководства ако су лоше радила.

"Радници ће бити заштићени, а руководства ако су лоше радила биће санкционисана", рекао је Петровић новинарима.

Према његовим ријечима, 25. јануар је рок за предају документације о пословању, након чега ће услиједити свеобухватна анализа.

"Центар за културу, Туристичка организација и Музеј у Бијељини суочени су са проблемом, пробијен је буџетски оквир за 2020. годину, што је створило и проблеме у исплати плата радницима", каже Петровић.

Петровић је истакао да неће дозволити да радници буду таоци било какве политике и да ће им плате бити исплаћене, запосленима у Центру за културу плата је исплаћена данас, а да ће руководства градских предузећа и установа сносити одговорност за лоше пословање.

"Након ревизије и економске аналитике све потенцијалне малициозне, коруптивне и криминогене радње, уколико буду утврђене, биће санкционисане и тиме ће се бавити надлежне институције", рекао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана