Царевић: Позив грађанима Српске и Кустурици да посјете будванску ривијеру

Срна
Царевић: Позив грађанима Српске и Кустурици да посјете будванску ривијеру

ПОДГОРИЦА - Предсједник општине Будва Марко Царевић изјавио је да ће сутра у Вишеграду разговарати са општинским руководством о економској сарадњи, првенствено у области туризма, и да ће позвати српског режисера Емира Кустурицу и грађане Републике Српске да овог љета посјете будванску ривијеру.

- Пред нама је љетна туристичка сезона, сутра смо гости градоначелника Вишеграда, посјетићемо Андрићград и биће нам част да се сусретнемо са планетарно познатим режисером Емиром Кустурицом. Очекујемо да имамо добре и пријатне разговоре и састанке о пројекту жБудва - европски град  - рекао је Царевић Срни.

Он је навео да ће током сусрета бити разговарано о економској сарадњи, превасходно у области туризма, чиме жели успоставити континуитет сарадње.

-Очекујемо конструктиван састанак са браћом у региону. Позваћу Вишеграђане и грађане Републике Српске на љетовање на будванску ривијеру. Да овог љета дођу у Црну Гору, јер је то нешто што је јако потребно и грађанима Републике Српске, а и нама у Црној Гори - рекао је Царевић.

Када је ријеч о вирусу корона, Царевић је рекао да за Црну Гору нису потребни тестови, као и да ће, ако се неко и разболи, бити бесплатно лијечен о трошку државе Црне Горе, а гостима којима буде потребно издаваће се PCR тестови за повратак у њихове земље.

- То је нешто што ће гарантовати да сви наши гости буду безбједни са здравственог аспекта - навео је Царевић.

Он сматра веома позитивним и то што је укинута путарина на путу Херцег Нови - Требиње, јер доноси олакшице у финансијском смислу, а и примјер је, како је рекао, братске и комшијске сарадње.

-Треба одати признање нашим политичарима за једну такву одлуку. То је велики допринос и све похвале и предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и пермијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу који су тако олакшали несметан проток људи и робе - нагласио је Царевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана