Чабрићева преузела дужност министра, приоритет подршка вишечланим породицама

Срна
Чабрићева преузела дужност министра, приоритет подршка вишечланим породицама

БАЊАЛУКА - Новоизабрани министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић преузела је данас дужност и најавила да ће јој приоритет у раду бити подршка вишечланим породицама, израда стратешки важних докумената за младе и реализација значајних спортских догађаја који ће бити одржани ове године у Српској. Чабрићева је дужност преузела од министра Златана Клокића, који је по овлаштењу предсједника Владе обављао ову дужност у претходном периоду.

Она је истакла да ће сви значајни пројекти Министарства бити настављени, али да ће се са сарадницима потрудити да унаприједи све области у којима постоји простор за напредак, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Чабрићева је подсјетила да је у току реализација подршке вишечланим породицама примјеном Закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској гдје се родитељима на мјесечном нивоу исплаћује 750 КМ на које се плаћају припадајући порези и доприноси. "Ово је изузетно значајна подршка и до сада се пријавило више од 4.000 породица", навела је Чабрић.

Она је нагласила да ће у наредном периоду разговарати са представницима младих о свим значајним питањима за ову популацију, као и о изради стратешки важних докумената за младе.

Према њеним ријечима, Републику Српску у току године очекују и значајни спортски догађаји, попут тениског турнира "Српска опен" и Европског школског првенства у одбојци, које ће имати подршку Министарства.

Клокић је рекао да је дужност министра породице, омладине и спорта обављао одговорно, трудећи се да обезбиједи несметан рад и реализацију актуелних пројеката, попут подршке вишечланим породицама. "У том периоду је усвојена и Омладинска политика Републике Српске за период од 2023. до 2027.године, тако да са задовољством предајем дужност и новом министру желим успјешан мандат", рекао је Клокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана