Бурсаћ: Упркос епидемији, адекватним мјерама повећати ефикасност

Срна
Бурсаћ: Упркос епидемији, адекватним мјерама повећати ефикасност

САРАЈЕВО - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да се актуелна епидемиолошка ситуација неповољно одражава на животе и ангажман готово свих људи, па тако и на рад институција на нивоу БиХ, али да се морају доносити адекватне мјере и предузимати потези да се она ублажи и превазиђе.

Бурсаћева каже да је, прије свега, фокус пажње усмјерен на бригу о здрављу, те да је много људи одсутно из редовног процеса рада било због инфекције или препоручене изолације.

“Одређени процеси су доста успорени, а неки и потпуно обустављени због забране окупљања већег броја људи и морамо се потрудити да усвојимо алтернативне начине рада гдје год је то неопходно и изводиво. У овако тешком и изазовном времену морамо бити спремни на доношење тешких одлука, односно на највиши степен одговорности”, рекла је Бурсаћева Срни.

Имајући на уму наведене чињенице, каже Бурсаћева, логично је да су међународне активности дошле у потпуно други план, чекајући нека боља времена.

“Користим прилику да често учествујем на састанцима у оквиру парламентарних тијела Савјета Европе који се организују путем интернета, јер сматрам да је битно одржати континуитет свих видова рада и сарадње”, рекла је Бурсаћева.

Она је навела да свака криза оставља многобројне лоше посљедице, али је и прилика за лични и институционални раст и надградњу, прерасподјелу приоритета, реорганизацију процеса и слично.

“Надам се да ће многи ту прилику искористити на прави начин”, поручила је Бурсаћева.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана