Брчко: Градоначелник уручио бицикла тројици младих суграђана

Srna
Брчко: Градоначелник уручио бицикла тројици младих суграђана

БРЧКО - Градоначелник Брчког Синиша Милић уручио је данас, поводом Европске седмице мобилности и Свјетског дана без аутомобила, бицикла младим суграђанима Матеи Бркић, Немањи Кувачу и Исмаилу Селмановићу. Милић је рекао новинарима да је циљ ове активности промоција здравог живота, као и да се укаже на поштивање принципа равноправности свих грађана Брчко дистрикта.

Он је навео да је на овај начин дистрикт постао дио европске породице од 2.500 градова који учествују у обиљежавању Европске седмице мобилности и Свјетског дана без аутомобила, који се обиљежава сутра.

"Брчко дистрикт има 32.000 возила на 83.000 становника. То је заиста много и мислим да треба размишљати о очувању животне средине и промоцији здравих стилова живота", рекао је Милић.

Одговарајући на питање новинара да ли ће дистрикт добити бициклистичку стазу, Милић је рекао да је један од приоритета Завода за планирање да се пројектују, а потом и направе бициклистичке стазе.

"Очекујемо у наредних пар мјесеци да добијемо тај просторни план који је основа за планирање на простору Брчког", појаснио је Милић.

Матеа Бркић, која је један од најбољих средњошколаца у дистрикту, рекла је да ће јој бицикл послужити за рекреативну вожњу током студирања у Осијеку.

Немања Кувач, који има Даунов синдром, захвалио је градоначелнику на поклону, за који је рекао да му много значи јер воли бициклизам.

Исмаил Селмановић, студент и омладински активиста, рекао је да му је драго што се младима даје на значају.

Представник Антидискриминацијског форума Брчко дистрикта Ана Котур Емкић истакла је да су на овај начин први пут укључене особе са инвалидитетом у обиљежавање неког међународног дана, а да то није Дан лица са инвалидитетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана