"Брчко гасу" концесија од 30 година за одмориште на ауто-путу

Срна
"Брчко гасу" концесија од 30 година за одмориште на ауто-путу

Бањалука - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и директор предузећа "Брчко гас" Душан Бајић потписали су данас у Бањалуци уговор о концесији на период од 30 година за изградњу, кориштење и одржавање одморишта "Бркића вода" са пратећим садржајем и бензинским станицама на ауто-путу Бањалука-Добој.

Обострано одмориште "Бркића вода" налази се на дионици ауто-пута Прњавор-Добој и смјештено је између надвожњака "Брезичани" и "Дољани".

Минимална концесиона накнада састоји се од једнократне накнаде за уступљено право од 92.700 КМ, те накнаде за кориштење концесије која износи два одсто од годишњег прихода оствареног обављањем концесионе дјелатности.

Минимална концесиона накнада утврђена је на основу Закона о концесијама и Правилника о критеријумима за одређивање висине концесионе накнаде у области трговине, туризма и угоститељства и о врсти, висини и начину обезбјеђења гаранција.

Концесионар је уплатио једнократну накнаду у складу са законом, а имовинско-правни односи на земљишту предвиђеном за изградњу, кориштење и одржавање одморишта "Бркића вода" ријешени су у оквиру изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

Циљ пројекта је да буду обезбијеђени пратећи услужни објекти у којима ће се пружати услуге возачима и путницима, бензинске станице, трговине, ресторани, санитарне просторије, паркинг и слично, саопштено је из ресорног министарства.

Тиме ће путницима и возачима бити омогућена безбједна и удобна вожња, задовољавање потреба за одмором, јелом, пићем, горивом, те пружа могућност кориштења доступних информација, задовољавања специфичних потреба лица са инвалидитетом и дјеце, а пратећи услужни објекти градиће се на тој локацији са обје стране.

"Брчко гас" је у ранијем периоду доставио самоиницијативну понуду за додјелу концесије за изградњу одморишта на локацији "Бркића вода", наведено је у саопштењу.

Министарство саобраћаја и веза Српске објавило је јавни позив за додјелу концесије, а понуду је доставио само "Брчко гас", те је она након разматрања достављене понуде о испуњености услова из тендерске документације, упућена у процедуру додјеле концесије у складу са Законом о концесијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана