Борачка организација Добој: Представљен главни пројекат централног споменика за 1.864 погинула борца

Срна
Борачка организација Добој: Представљен главни пројекат централног споменика за 1.864 погинула борца

ДОБОЈ - Градска Борачка организација Добој представила је данас главни пројекат централног споменика са 1.864 имена погинулих српских бораца из овог града у Одбрамбено-отаџбинском рату, који ће се налазити у склопу комплекса будућег Спомен-парка "Српски борац". Пројекат је представљен на састанку Предсједништва градске Борачке организације и градоначелника Добоја Бориса Јеринића, те су дефинисане даље активности.

Предсједник Скупштине Борачке организације Петар Тубић појаснио је да је споменик замишљен као репрезентативно дјело по угледу на онај у Зејтинлику, истакавши да ће достојанствено представљати све који су животе дали за Добој и Републику Српску.

"Биће уклесана имена 1.864 погинулих, а испод самог споменика биће просторија са сликама бораца", изјавио је новинарима Тубић. Јеринић је рекао да је задовољан што је коначно дефинисан главни пројекат централног споменика који ће бити смјештен у будућем Спомен-парку "Српски борац", непосредно уз Спомен-храм Рођења Пресвете Богородице.

"Усагласили смо се да ћемо у скоријем периоду покренути процедуру јавне набавке и потписивањем уговора покренути изградњу. Вјерујем да ћемо оквирно у шестом и седмом мјесецу тај посао завршити", изјавио је Јеринић.

Он је навео да је градска администрација преузела на себе обавезе да обезбиједи дозволе и најавио подршку за финансирање изградње, уз наду да ће овај пројекат новчано подржати и Влада Републике Српске и Кабинет предсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана