Болничке собе на УКЦ-у красиће 54 слике и фотографије

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци данас је одржана примопредаја прве 54 умјетничке слике које је прикупио професор бањалучке Угоститељско-трговинско-туристичке школе Предраг Тошић који је покретач акције "Једна слика за љепши поглед".

Циљ акције је да се прикупи више од 4.000 слика или фотографија како би свака болесничка соба, чекаоница и ходник у УКЦ-у Републике Српске били украшени, те да се на тај начин пацијентима уљепша боравак у болници.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је новинарима да је опредјељење пословодства УКЦ-а да, поред квалитетних услуга пацијентима што се тиче дијагностике и терапије, омогући и љепши амбијент током боравка у овој здравственој установи.

"У име пацијената и особља захваљујем професору Тошићу на покретању ове акције чији је циљ да у свакој болесничкој соби буде нека лијепа умјетничка слика и да уљепша боравак нашим пацијентима", навео је Ђајић.

Тошић је захвалио свим људима добре воље који су одлучили да подрже акцију "Једна слика за љепши поглед", али и управи УКЦ-а која је прихватила и подржала ову акцију.

Он је додао да је на идеју да покрене акцију украшавања зидова у болници дошао јер је, због здравствених проблема, врло често био на лијечењу у УКЦ-у.

Тошић каже да су аутори слика и фотографија умјетници професионалци, аматери ентузијасти, те дјеца и дјеца пацијенти ове установе, истичући да свако на свој начин покушава да пренесе емоцију.

Он је рекао да се акција наставља и позвао појединце, компаније и све људе који желе да донирају слике или фотографије и тиме уљепшају боравак пацијентима у УКЦ-у да се јаве на мејл адресу педјат80@гмаил.цом, на број телефона 065/833-695 или поруком на "Фејсбук" страници - Једна слика за љепши поглед.

"Акција ће трајати колико год је потребно, док се не прикупи више од 4.000 фотографија и слика да попунимо све собе, чекаонице и ходник у УКЦ-у. Вјерујем да ћемо заједничким снагама успјети да уљепшамо и олакшамо дане у болници", навео је Тошић.

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске истичу да подржавају овакве акције, привредне субјекте и појединце који на било који начин желе да помогну у лијечењу пацијената и раде на међусобној солидарности. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана