Бојанов први корак до Божића

М. Л.
Бојанов први корак до Божића

ГРАДИШКА - Бојан Ливопољац (37) из Градишке вјерује да ће до Божића направити први корак, након 11 година, захваљујући армији хуманитараца која је за свега шест дана сакупила 10.000 марака да би овом младићу купила протезу.

Бојан је 2009. године имао тешку саобраћајну несрећу и од тада траје његова велика борба. Иза њега је неколико операција и коначно су стечени услови да би уз помоћ протезе могао поново да хода. Бојан и његова мајка Здравка преживљавају од њене пензије, која није довољна ни за лијекове, а камо ли за остале животне потребе. И сама Здравка укључила се у акцију, плете и продаје приглавке живописних боја да би испунила сину највећу жељу.

Хуманитарну акцију за помоћ Бојану на друштвеној мрежи “Фејсбук” покренуо је Бањалучанин Милан Савановић.

- И даље тврдим да познајем најбоље људе на планети, оне који никада нису издали и оне који се нису оглушили на сваку моју акцију. Велико хвала свима који су дали своје мало да Бојан поново прохода - рекао је Савановић за “Глас Српске”. Додао је да ће сав износ преко 10.000 КМ који буде сакупљен у овој акцији искористити да породицама које су угрожене организују божићну трпезу и купе печенице.

Бојан са осмијехом истиче да никада није губио наду да ће поново ходати, али да није могао вјеровати да ће овако брзо бити сакупљен новац за његову протезу.

- Срећан сам што има толико добрих и племенитих људи. Вјерујем да ћу направити први корак до Божића - рекао је Бојан захваливши свима који су помогли да испуни највећу жељу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана